software3d.com Forum Index software3d.com
Software3D Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Colour problem

 
Post new topic   Reply to topic    software3d.com Forum Index -> Polyhedron Models
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ericbludax



Joined: 19 Feb 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:24 am    Post subject: Colour problem Reply with quote

I am having trouble with my first "proper" model, the great icosahedron. When I print out the net the colour arrangements on the vertices only match the first one, and for the life of me I cannot make them fit together.

Help
Back to top
View user's profile Send private message
robertw
Site Admin


Joined: 10 Jan 2008
Posts: 395
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 9:51 am    Post subject: Reply with quote

I just tried it, and it seems to work for me. You're using a colour printer I take it to colour in the faces? (I mostly use coloured paper and just print the outlines). When I tell it to mix colours, each copy of the net is correctly getting a different arrangement of colours. Are you not seeing that?

As far as putting them together, look at the 3D net view to find where your various nets go.

Rob.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ericbludax



Joined: 19 Feb 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu Feb 24, 2011 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Rob

Yes, I am using a colour printer, and it certainly prints each copy with a different arrangement. The problem is that the first copy matches the arrangement for vertex 1, but the rest do not seem to match with any of the vertices and I have not found it possible to find an arrangement of them that gives all the parallel planes the same colour.

Is there a relationship between the vertex numbers and the order of printing ?
Back to top
View user's profile Send private message
robertw
Site Admin


Joined: 10 Jan 2008
Posts: 395
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Sat Feb 26, 2011 7:09 am    Post subject: Reply with quote

Hey, sorry about this, but it looks like you have indeed found a bug! I looked a bit closer and you're right. It seems the triangles surrounding each vertex are correct, but some of the smaller triangles hanging off them have their colours swapped around. I'm surprised no one came across this before! I'll try to fix it, but I'm afraid it won't make it into a new version till the next major release (still some time off).

In the meantime, maybe use Cutting Mode to split the nets up smaller, putting the smaller triangles in their own paired nets. That will hopefully work as a work-around for now.

Sorry about that! And thanks for reporting it.
Rob.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Ericbludax



Joined: 19 Feb 2011
Posts: 4

PostPosted: Sat Mar 05, 2011 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Rob. I'll give it a try. Sorry to be such a pain at my first attempt!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    software3d.com Forum Index -> Polyhedron Models All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP